רכיבים:
1 לחם איכרים עגול, להוציא את הליבה
מעט שמן קנולה
3 בצלים, קצוצים דק
3 גזרים, מגוררים גס
1 שורש פטרוזיליה, מגורר
4 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
6 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
3 – 4 גזרים, קלופים ושלמים
3 – 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ושלמים
3 – 4 קישואים, חתוכים לטבעות בעובי 2 ס”מ
1 חתיכת דלעת, חתוכה לקוביות
2 עגבניות בשלות, קצוצות וללא גרעינים
מעט עלי פטרוזיליה, שטופים ומופרדים מהגבעול
מעט עלי שמיר, שטופים ומופרדים מהגבעול
מעל עלי סלרי, שטופים וקצוצים דק
קורט כמון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר הבישול את השמן ומטגנים את הבצל והגזרים המגוררים, עד לריכוך קל.
- מוסיפים את שורש הפטרוזיליה המגורר, את גבעולי הסלרי ואת שיני השום הקצוצות ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר את שאר הירקות ומוסיפים מים עד לגובה הירקות.
- מתבלים , מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מבשלים במשך כשעה וחצי על להבה נמוכה.
- לצורך הגשה, ממלאים מהמרק ¾ מגובה הלחם, מעטרים מעל במעט עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים.