רכיבים:

1 לחם איכרים עגול, להוציא את הליבה
מעט שמן קנולה
3 בצלים, קצוצים דק
3 גזרים, מגוררים גס
1 שורש פטרוזיליה, מגורר
4 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
6 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
3 – 4 גזרים, קלופים ושלמים
3 – 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ושלמים
3 – 4 קישואים, חתוכים לטבעות בעובי 2 ס”מ
1 חתיכת דלעת, חתוכה לקוביות
2 עגבניות בשלות, קצוצות וללא גרעינים
מעט עלי פטרוזיליה, שטופים ומופרדים מהגבעול
מעט עלי שמיר, שטופים ומופרדים מהגבעול
מעל עלי סלרי, שטופים וקצוצים דק
קורט כמון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר הבישול את השמן ומטגנים את הבצל והגזרים המגוררים, עד לריכוך קל.
  2. מוסיפים את שורש הפטרוזיליה המגורר, את גבעולי הסלרי ואת שיני השום הקצוצות ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לסיר את שאר הירקות ומוסיפים מים עד לגובה הירקות.
  4. מתבלים , מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מבשלים במשך כשעה וחצי על להבה נמוכה.
  7. לצורך הגשה, ממלאים מהמרק ¾ מגובה הלחם, מעטרים מעל במעט עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים.

 

 

 

 

Share Button