רכיבים:

2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני,  קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
4 בטטות,  קלופות וחתוכות לקוביות
1 תפוח אדמה,  קלוף וחתוך לקוביות
4 גזרים, קלופים וחתוכים עבה
½ ק”ג דלעת,  חתוכה לקוביות
1 שורש פטרוזיליה,  קלוף וחתוך לפרוסות
2 ליטר ציר עוף
½ צרור כוסברה, קצוצה
1 שורש ג’ינג’ר, מגורר
200 מ”ל חלב קוקוס
מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר הבישול את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום עד שם מזהיבים.
2. מוסיפים את הבטטות, תפוחי האדמה,  הגזרים, הדלעת, שורש הפטרוזיליה ומערבבים היטב. מטגנים יחד במשך 2 דקות.
3. מוסיפים לסיר את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש. מוסיפים את הכוסברה והג’ינג’ר. מבשלים כשעה עד שהירקות מתרככים.
5. מוסיפים את חלב הקוקוס, מתבלים במלח ובפלפל הלבן. מעבירים את המרק למעבד מזון או מכניסים לסיר בלנדר מוט.
6. מעבדים את המרק לדרגת מחית. מחזירים את המרק שוב לבישול, עד לרתיחה שלאחריה מסתיים הבישול.

אופן ההגשה:

1. יוצקים את המרק לקעריות ההגשה, מוסיפים כף שמנת חמוצה ומעליה מעטרים במעט עירית קצוצה או במעט עלי כוסברה טריים וקצוצים.

Share Button