רכיבים:
250 גרם דלעת, קלופה, שטופה וחתוכה לשתיים
1 בצל בינוני, קצוץ דק
6 גזרים גדולים, קלופים וחצויים
1 צרור סלרי (עם העלים) , קצוץ גס
מלח, פלפל שחור
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
3 ליטר מים, רותחים
1 כף קמח
½1 כפיות אבקת מרק עוף (לא משנה פרווה או בשרי)
מעט שמן קנולה, לטיגון
בלנדר ידני (מוט)
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר הבישול ומוסיפים את הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את הדלעת, הגזרים והסלרי ומערבבים היטב. מבשלים יחד במשך 2 -3 דקות (חשוב לערבב באופן מתמיד).
3. מוסיפים את המים הרותחים, ממליחים, מפלפלים, מוסיפים את הפפריקה ואת אבקת המרק ומערבבים.
4. מבשלים במשך 30 – 45 דקות על להבה בינונית (עד שהירקות מתרככים).
5. מוסיפים את כף הקמח ומערבבים היטב (שהקמח ייטמע במרק).
6. מסירים מהאש ומכניסים לסיר את הבלנדר. טוחנים את הירקות, עד שמתקבל מרק סמיך וכתום.