רכיבים:

2 כוסות אורז מלא,  ארוך
4 כוסות מים רותחים
4 – 5 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
2 כפיות מלח, שטוחות

אופן ההכנה:

1.  משרים את האורז במים רותחים במשך כרבע שעה (בנוסף לארבעת הכוסות המופיעות ברכיבים). מסננים את המים.
2. במחבת עמוקה מחממים את השמן. כשהשמן חם, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. (האורז ידבק מעט לתחתית המחבת).
3. מוסיפים את 4 כוסות המים הרותחים, מתבלנים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
5. מבשלים במשך כ – 45 דקות. עם תום הבישול מערבבים את האורז ומכסים שוב את הסיר לעוד 15 דקות.

 

 

Share Button

תפריט נגישות