רכיבים:

לבסיס:

1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
100 גרם חמאה
2 כוסות קמח תופח

למלית:

2 חצילים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים בינוניים, פרוסים
1 כף מיץ לימון טרי
½ כוס מים
2 כפות פירורי לחם
3 ביצים
1 כף אבקת מרק פטריות
1 כף אבקת מרק בצל
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני – גבוה (200º).
2. את רכיבי הבצק מוסיפים לקערה ולשים לבצק אחיד וגמיש. מכניסים את הבצק למקרר למשך 45 דקות.
3. לסיר בינוני מוסיפים את קוביות החצילים, את מיץ הלימון, המים, הבצל ומכסים את הסיר. מאדים על להבה בינונית, עד שהחצילים נהיים רכים.
4. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומהדקים אותו לדפנות ולתחתית . בסיום, משהים בצד.
5. מתבלים את החצילים המאודים באבקות המרק, במלח ובפלפל, מערבבים ומתקנים תיבול. מועכים את התערובת בעזרת מזלג ומבשלים במשך כ – 2 דקות נוספות.
6. מסירים מהאש, מוסיפים את פירורי הלחם והביצים (לאחר כל הוספת ביצה, טורפים התערובת ורק לאחר מכן מוסיפים את הביצה שלאחריה).
7. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ואופים במשך כשעה או עד שהפשטידה יציבה ושחומה מעט.

 

 

 

Share Button

תפריט נגישות