רכיבים:

400  גרם קמח לחם לבן
400 גרם קמח מלא
2 כפיות מלח
1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר חום
400 מ”ל מים (¾1 כוסות)
100 מ”ל מיץ תפוזים (½ כוס)
90 גרם עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות גס

אופן ההכנה:

1. מנפים לקערה את הקמח הלבן והקמח המלא, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים שנית.
3. בקערה נפרדת מערבבים את מיץ התפוזים ואת המים ויוצקים לקערה שבה תערובת הקמח. מערבבים היטב, עד לקבלת עיסה אחידה.
4. לשים את הבצק במשך 10 דקות.  במהלך הלישה, מוסיפים מידי פעם חופן עגבניות יבשות. (עד לסיום הלישה, כל העגבניות המיובשות צריכות להיות כחלק מהבצק).
5.  לאחר סיום פעולת הלישה,  מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בטמפרטורת החדר במשך כשעה וחצי. (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
6. מקמחים קלות את משטח העבודה. מוציאים את כדור הבצק התפוח. לשים מעט (על מנת להוציא ממנו את בועות האוויר). חוצים את הבצק לשני חלקים שווים.
7. לוקחים את אחת מפיסות הבצק ויוצרים לחם בצורת אליפסה.  כך עושים גם מפיסת הבצק השנייה.
8.  מושחים את הכיכרות במעט מים ומגלגלים בקמח לבן, עד שהם מצופים היטב. מניחים את כיכרות הלחם על גבי תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה כשצד תפר הבצק כלפי מטה. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה שנייה, למשך כשעה.
9. מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה גבוהה (220º).
10. בעזרת סכין חורצים 3 פסים אלכסוניים בבצק הלחם. (זהירות שלא לחתוך עמוק מידי. יש ליצור בסה”כ “פנס” בלחם).
11. מכניסים לתנור האפייה כוס מים קטנה (שלא נשרפת או נאכלת מהחום) וזאת לצורך לחות בתנור בזמן האפייה.
12. אופים במשך כארבעים דקות, עד שהלחם מקבל גוון שחום. (אם חלקו העליון של הלחם משחים מהר מדי, מניחים עליו רדיד אלומיניום).
13. מוציאים את כיכרות הלחם מהתנור ומשהים לצינון.

Share Button