רכיבים:
1 בצל גדול, קצוץ
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 – 4 שיני שום, כתושות
4 כוסות אפונה קפואה
½ כוס פטרוזיליה / שמיר, קצוץ
6 כוסות מים רותחים
1 כף אבקת מרק עוף פרווה, גדושה
1 כפית כמון, שטוחה
1 כפית כורכום, שטוחה
מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים. לאחר שהגזר מתרכך מעט מוסיפים את האפונה והפטרוזיליה/שמיר ומתבלים.
3. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים.
4 . מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות. מערבבים מידי פעם.
5. לאחר שהמרק מוכן, מכניסים לסיר המרק בלנדר מוט וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
6. מבשלים במשך כ – 3 דקות נוספות.