רכיבים:
2 כוסות נבטוטים
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 צרור כוסברה, קצוצה (לא חובה)
1 צרור שמיר, קצוץ
1 צרור בזיליקום, קצוץ
1 צרור בצל ירוק, חתוך גס מאוד
2 כפות גרעיני חמנייה, קלויים
לרוטב:
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום, קצוצות
מלח ופלפל שחור
1 כף טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית מערבבים את עשבי התיבול עם הנבטוטים.
הרוטב:
1. מערבבים את השום הקצוץ עם השמן, מיץ הלימון והתבלינים.
2. מערבבים את הטחינה עם מעט מים קרים (לקבלת תערובת חלקה) ומוסיפים לתערובת הרוטב
הרכבת המנה:
1. יוצקים את הרוטב על התערובת ומערבבים.
2. מפזרים מעל את גרעיני החמנייה הקלויים.