רכיבים:

 

ג’בטה מקמח מלא

1 עלה חסה

½ מלפפון, חתוך לפרוסות

6 זיתים שחורים, מגולענים

½ עגבניה, חתוכה לפרוסות

1 קופסת שימורי  טונה בשמן

מיץ סחוט מ-½ לימון

1 כף איולי או מיונז

מלח, פלפל שחור

½ צרור עירית, קצוצה

¼ בצל סגול, קצוץ דק

מיץ וזרעים מעגבניה אחת

1 מלפפון חמוץ, חתוך לקוביות

 

אופן ההכנה:

 

1. למעבד מזון מכניסים את הטונה, מיץ הלימון, האיולי/מיונז, מיץ וזרעי העגבניה, קוביות המלפפון החמוץ, העירית, הבצל הסגול, מלח ופלפל ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

2. חותכים את הג’בטה במרכזה ובעזרת מרית מריחה מורחים כמות נדיבה של סלט טונה.

3. מעל לשכבת סלט הטונה מניחים את עלה החסה, את פרוסות המללפון, פרוסות העגבניה והזיתים השחורים.

Share Button