רכיבים:
1 חבילת פסטה פנה, מבושל לפי הוראות היצרן
1 בצל, קצוץ דק מאוד
2 – 3 שיני שום, קצוצות דק מאוד
2 – 3 עגבניות טריות
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
1 בצל, קצוץ דק מאוד
2 – 3 שיני שום, קצוצות דק מאוד
2 – 3 עגבניות טריות
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
.
אופן ההכנה:
-
מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והשום, עד להזהבה.
-
חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת.
-
מתבלים במלח, פלפל ואגוז המוסקט, מערבבים וטועמים. (מתקנים תיבול במידת הצורך).
-
ברגע שהעגבניות מתרככות (שימו לב שלא יהפכו לעיסה), מוסיפים את השמנת ומנמיכים את האש.
-
לאחר5 דקות בישול, יוצקים את הרוטב על פסטת הפנה.
מומלץ לפזר מעל מעט גבינת פרמז’ן מגוררת.