רכיבים:
1 חבילת ברוקולי קפוא
4 כפות שמן קנולה
½2 כפיות מלח
¼ כוס חומץ טבעי
2 ליטר מים
2 שיני שום פרוסות דק
אופן ההכנה:
1. מבשלים את פרחי הברוקולי במים עם ½1 כפיות מלח וחומץ במשך כחצי שעה. (כשמגיע לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר).
2. מסננים את מי הבישול ושוטפים היטב את הברוקולי (שלא נרגיש את טעם החומץ).
3. בסיר שטוח שופכים 2 כוסות מים, 4 כפות שמן וכפית מלח.
4. מוסיפים את הברוקולי, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים למשך 10 – 12 דקות.
5. מטגנים את פרוסות השום בשמן, עד להזהבה.
6. מעבירים את הברוקולי לקערת ההגשה ומעל מוסיפים את חתיכות השום הפרוס.