רכיבים:

400 גרם תרד קפוא (ניתן להשתמש ב 1 ק”ג עלי תרד טריים, שטופים וסחוטים)
30 גרם חמאה
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
250 גרם גבינה לבנה (1 גביע)
250 גרם גבינה כחושה (למשל, גבינת כנען)
1 גביע שמנת חמוצה
3 ביצים
1 תפו”א, מקולף ומגורר גס
50 גרם גבינה צהובה, מגוררת
קורט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תבנית האפייה לחום בינוני (180º).
2. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
3. סוחטים היטב את הנוזלים מהתרד. מוסיפים את התרד למחבת, מערבבים היטב ומטגנים במשך כעשר דקות.
4. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את השמנת, את תפו”א המגורר, את הגבינות, הביצים, מתבלים באגוז המוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים במידת הצורך תיבול.
5. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה. מפזרים מעל את פתיתי הגבינה הצהובה.
6. אופים במשך כ – 50 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה. (נעזרים בנעיצת גפרור במרכז הפשטידה).

 

Share Button