רכיבים:
½2 כוסות קמח תופח
3 חלמונים, טרופים
½ כוס סוכר
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 מ”ל שמנת חמוצה (1 גביע)
½ כפית תמצית וניל
לקצף:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
80 גרם פודינג וניל (1 שקית)
אופן ההכנה:
1. מחברים למיקסר וו גיטרה. מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה, החמאה, החלמונים הטרופים, הווניל, הסוכר והקמח ומערבלים עד שהבצק מתגבש ונהיה רך וגמיש. (חשוב לשים לב שהבצק לא נהיה רך מידי, במידה וכן, יש להוסיף קמח).
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
3. מחליפים את וו הגיטרה לראש מקציף, מוסיפים את החלבונים והסוכר ומקציפים עש לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הפודינג.
4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. כל חלק פותחים לעלה מרובע ומורחים עליו את הקצף.
5. מגלגלים את הבצק בהידוק.
6. פורסים את הגליל המהודק לפרוסות בעובי של 2 ס”מ ומניחים בתבנית האפייה המרופדת בנייר, כאשר הקצף כלפי מעלה.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך – בינוני (170º) במשך כ – 30 דקות (עד שהקצף מקבל גוון זהוב).