רכיבים:

לבצק הפחזניות:

½ ליטר מים
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
15 ביצים
½ ק”ג קמח

למילוי:

1 ליטר חלב חם
3 ביצים שלמות
4 חלמונים
250 גרם סוכר
100 גרם קמח
תמצית וניל

אופן ההכנה:

הפחזניות:

  1. בסיר קטן מביאים את המים והמרגרינה לרתיחה. מורידים מהאש. שופכים את הקמח לסיר ומערבבים.
  2. מחזירים את הסיר לאש ומייבשים קצת את התערובת עד שהיא הופכת לגוש אחיד ויפה, תוך כדי ערבוב.
  3. מעבירים את העיסה למיקסר ומוסיפים את הביצים בשלמותן, אחת אחרי השניה,  תוך כדי ערבוב, עד שהבצק קשה ודביק (חשוב מאוד מאוד להקפיד שהבצק לא יהפוך לנוזלי).
  4. מחממים תנור לחום גבוה של 200º. שופכים את התערובת לשקית הזלפה ויוצרים מעין צורת גלגל. (השאיר מרחק קטן בין גלגל אחד לשני).
  5. מכניסים לתנור לחצי שעה. אחרי כחצי שעה יש לבדוק את הבצק. כשהוא חום בהיר, נפוח וריק בפנים הוא מוכן.

המילוי:

  1.  מחממים את החלב. מקציפים יחד את הביצים והחלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את החלב החם ותמצית הווניל ומחזירים את התערובת לאש תוך כדי ערבוב הומוגני עד שהיא מסמיכה.
  3. כדי למלא את הפחזניות בקרם יש לחצות אותה לרוחב בעזרת סכין ובזהירות ולמלא אותה בעזרת שקית הזלפה.
  4. אפשר לצפות את הפחזניות באבקת סוכר, קרם שוקולד או קרמל.
Share Button