רכיבים:
לבצק הפחזניות:
½ ליטר מים
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה
15 ביצים
½ ק”ג קמח
למילוי:
1 ליטר חלב חם
3 ביצים שלמות
4 חלמונים
250 גרם סוכר
100 גרם קמח
תמצית וניל
אופן ההכנה:
הפחזניות:
-
בסיר קטן מביאים את המים והמרגרינה לרתיחה. מורידים מהאש. שופכים את הקמח לסיר ומערבבים.
-
מחזירים את הסיר לאש ומייבשים קצת את התערובת עד שהיא הופכת לגוש אחיד ויפה, תוך כדי ערבוב.
-
מעבירים את העיסה למיקסר ומוסיפים את הביצים בשלמותן, אחת אחרי השניה, תוך כדי ערבוב, עד שהבצק קשה ודביק (חשוב מאוד מאוד להקפיד שהבצק לא יהפוך לנוזלי).
-
מחממים תנור לחום גבוה של 200º. שופכים את התערובת לשקית הזלפה ויוצרים מעין צורת גלגל. (השאיר מרחק קטן בין גלגל אחד לשני).
-
מכניסים לתנור לחצי שעה. אחרי כחצי שעה יש לבדוק את הבצק. כשהוא חום בהיר, נפוח וריק בפנים הוא מוכן.
המילוי:
-
מחממים את החלב. מקציפים יחד את הביצים והחלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה.
-
מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את החלב החם ותמצית הווניל ומחזירים את התערובת לאש תוך כדי ערבוב הומוגני עד שהיא מסמיכה.
-
כדי למלא את הפחזניות בקרם יש לחצות אותה לרוחב בעזרת סכין ובזהירות ולמלא אותה בעזרת שקית הזלפה.
-
אפשר לצפות את הפחזניות באבקת סוכר, קרם שוקולד או קרמל.