רכיבים:

1 גביע קוטג’ 5%  (250 גרם)
1 צרור עירית, קצוצה
2 כפות יוגורט טבעי
2 כרישה (החלק הלבן), פרוס דק
2 בצל סגול, קלוף וקצוץ
8 בצל ירוק, קצוץ
2 בצל לבן (יבש), קלוף וקצוץ
4 כפות קמח
4 ביצים
3 כפות אבקת מרק בצל
1 כף שמן זית
1 כף חרדל
שקיק אבקת אפיה
מעט מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני (180º).
2. במחבת גדולה מחממים כף שמן זית. מוסיפים את הבצל הסגול, את הכרישה ואת הבצל הלבן (היבש). מערבבים ומאדים במשך 10 דקות על להבה נמוכה.
3. מוסיפים את הבצל הירוק ואת העירית, מערבבים וממשיכים באידוי לעוד 5 דקות.
4. מוסיפים את אבקת מרק הבצל ואת הקמח, אבקת האפייה והחרדל. מערבבים היטב (עד שהתערובת מסמיכה) במשך כ – 3 -4 דקות.
5. מסירים מהאש ומשהים בצד לקירור הבלילה.
6. לאחר שהבלילה מתקררת מוסיפים את הביצים והגבינות ומתבלים במלח ובפלפל.  טועמים ומתקנים במידת הצורך תיבול.
7. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים במשך 45 דקות.
*  במקום לטגן את הבצלים, ניתן לאדות את התערובת במעט מים במחבת.

Share Button