רכיבים:

1 גזר,  מגורד בפומפיה גסה
1 בצל גדול,  קצוץ
1 תפוח אדמה,  חתוך לקוביות
1 קישוא,  חתוך לקוביות
1 פלפל אדום,  קצוץ
1 סלק מבושל ומגורד בפומפיה גסה
¼ כרוב,  חתוך לרצועות
1 קופסת שימורי שעועית לבנה ברסק עגבניות
1 כף סוכר
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
1 כפית מלח לימון
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית לטיגון
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. במחבת בינוני מחממים את השמן. כשהשמן חם, מטגנים את הבצל והגזר.
2. לסיר הבישול מכניסים את תפוח האדמה, הקישוא, הפלפל והכרוב. מוסיפים מים עד כיסוי הירקות + 2 כוסות ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הבצל והגזר המטוגנים והשעועית עם הרסק. מוסיפים כף סוכר, מלח , מלח לימון ואבקת מרק עוף.
4. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הסלק המגורר.  מבשלים במשך כחצי שעה. (בודקים את המרק, במידת הצורך מוסיפים מים).
5. 2 דקות לפני סיום מוסיפים את הפטרוזיליה.

הצעת הגשה:

1. יוצקים מהמרק לקערית, מוסיפים בלב כל קערית כף שמנת.

Share Button