רכיבים:
1 גזר, מגורד בפומפיה גסה
1 בצל גדול, קצוץ
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
1 קישוא, חתוך לקוביות
1 פלפל אדום, קצוץ
1 סלק מבושל ומגורד בפומפיה גסה
¼ כרוב, חתוך לרצועות
1 קופסת שימורי שעועית לבנה ברסק עגבניות
1 כף סוכר
1 כף אבקת מרק עוף פרווה
1 כפית מלח לימון
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית לטיגון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. במחבת בינוני מחממים את השמן. כשהשמן חם, מטגנים את הבצל והגזר.
2. לסיר הבישול מכניסים את תפוח האדמה, הקישוא, הפלפל והכרוב. מוסיפים מים עד כיסוי הירקות + 2 כוסות ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הבצל והגזר המטוגנים והשעועית עם הרסק. מוסיפים כף סוכר, מלח , מלח לימון ואבקת מרק עוף.
4. מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הסלק המגורר. מבשלים במשך כחצי שעה. (בודקים את המרק, במידת הצורך מוסיפים מים).
5. 2 דקות לפני סיום מוסיפים את הפטרוזיליה.
הצעת הגשה:
1. יוצקים מהמרק לקערית, מוסיפים בלב כל קערית כף שמנת.