רכיבים:

5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
10 מלפפונים חמוצים קצוצים או פרוסים דק (לבחירתכם במלח או בחומץ)
1 כפית גרגירי פלפל שחור, שלמים
1 ליטר ציר מרק (לבחירתכם, עוף או ירקות)
½ – ²⁄³ מנוזלי הכבישה של החמוצים (כמות הנוזל תלויה בדרגת חמיצות המרק הרצויה)
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3 כפות חמאה
2 כפות קמח
1 כוס שמנת חמוצה
חופן שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

1. לסיר הבישול מוסיפים את תפוחי האדמה, המלפפונים החמוצים, ציר המרק, נוזלי הכבישה והפלפל השחור.
2. במחבת קטנה ממיסים את החמאה. מטגנים את הבצל עד שנהייה שקוף ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב.
3. יוצקים מצקת מנוזלי המרק למחבת ומערבבים היטב, עד להתפוררות כל גושי הקמח.
4. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר הבישול ומערבבים היטב.
5. מבשלים את המרק במשך כשש שעות על להבה נמוכה. במהלך שלב הבישול, כאשר תפוחי האדמה כבר רכים, מוסיפים למרק את השמנת החמוצה ואת השמיר.
6. טועמים ומתקנים תיבול (במידת הצורך).

Share Button