פלטת גבינות הנה פלטה עליה קיים מגוון עשיר של גבינות. נהוג להגיש מספר אי זוגי של גבינות שונות.
מומלץ לבחור בגבינות בעלות אופי שונה מבחינת טעם, ניחוח, מרקם ומראה, גבינות מסוגי חלב שונים (בקר, כבשים, עזים), גבינות טריות ומיושנות, חריפות ועדינות.
את הגבינות מסדרים במרווח גדול בין סוג אחד למשנהו.
אתם בטח שואלים עצמכם, איזה יין הכי מתאים ?

התשובה לכך פשוטה מאוד:
1. במידה ומדובר בגבינות טריות עם חומציות גבוהה (בולגרית, פטה) מגישים עם יין לבן.
2. גבינות בשלות (פרמזן, פקורינו, קשקבל) עם יין אדום יבש.
3. גבינות עובש (רוקפור) – עם יין מתוק.

Share